Virtuális ügyvédi irodában virtuális jogász nyújt online jogi tanácsadást!

virtuális jogász-virtuális ügyvédi iroda

Virtuális jogász szolgáltatásai

2016. szeptember 20. - drpamer

Virtuális jogász

 

A mai világban már természetes, hogy nagyon sok tevékenységet interneten keresztül intézünk. Az online világ nagyon sok lehetőséget rejt magában. Könnyebb, gyorsabb ügyintézés, otthonról intézhetjük ügyeinket, utalhatunk, ügyfélkapun keresztül okmányainkat intézhetjük, és természetesen nagyon sok információt szerezhetünk.

Mégis gyakori probléma, hogy nem tudunk a sok információ között eligazodni, szükségünk lenne egy kis útmutatásra, segítségre. Az online világ már a jog területét is behálózta, hiszen a Cégbíróság felé évek óta elektronikus úton lehet csak benyújtani cégalapítási kérelmeket.

2016. július 01.-től pedig a polgári jog területén is lehetőség nyílik a Bíróság felé benyújtandó keresetlevelek esetében az elektronikus kommunikációra. Ez megkönnyíti a polgári ügyekben eljáró ügyvédek helyzetét abban a tekintetben, hogy az ország bármely részén is élnek, be tudják adni a beadványaikat bármelyik Bírósághoz anélkül, hogy ki kellene mozdulni az irodájukból. Ezzel jelentős mértékben megnövekedett az online ügyintézés lehetősége a polgári jog területén is.

Természetesen vannak olyan ügyek, amelyek csak offline intézhetők, de a virtuális jogi tevékenység igen jelentős mértékben kiszélesedett. Mivel a vállalkozók, magánszemélyek anyagi lehetőségei nem mindig, és nem minden ügyben teszik lehetővé, hogy ügyvédi irodához forduljanak, ezért a virtuális jogász segítséget nyújt számukra eldönteni, hogy az adott probléma igényli-e ügyvédi iroda felkeresését, vagy anélkül is megoldható. A virtuális jogász Tanácsadás keretében segít eldönteni ezt a kérdést.

Az az igény is gyakran felmerül, hogy egy dokumentum/szerződés megfelel-e a hatályos jogszabályok előírásainak, vagy sem. Ennek eldöntése érdekében nem szükséges azonnal ügyvédi irodát felkeresni, hiszen a virtuális jogász ebben is tud segíteni szakszerű Dokumentum átvizsgálása során.

Jogi tanácsadásra is gyakran szüksége van azoknak, akik kisvállalkozást szeretnének indítani, de még nem szánták rá magukat, hogy ügyvédi irodát keressenek fel a tájékozódás érdekében. A virtuális jogász segítséget nyújt Jogi tanácsadás kisvállalkozás indításához.

A családjog is egy olyan terület, ahol sok dilemma merül fel egy elromlott kapcsolat, gyermekelhelyezés, esetleg vagyonjogi problémák megoldása területén. A virtuális jogász Tanácsadás családjogi kérdésekben, és Családjogi szerződések szerkesztése, valamint Közös megegyezéses válás területén hatékony segítséget tud nyújtani úgy, hogy az érdeklődőnek még a lakásából sem kell kilépni.

"Virtuális jogász" azt jelenti, hogy a hozzá forduló ügyfelek igényei profi szakjogász-ügyvéd elé kerülnek, aki megvizsgálja az adott ügyet, és megoldást javasol. Amennyiben online megoldható a probléma, akkor megoldja úgy, hogy az ügyfélnek ki sem kell mozdulni az otthonából. Ezzel időt, pénzt spórol meg, hiszen nem kell felkeresni az ügyvédi irodát, hanem a saját szobájából kényelmesen intézheti azokat a jogi ügyeket, amelyek nem igényelnek offline szolgáltatást.

Az online jogi segítség nyújtása egyébként nem ismeretlen az ügyfelek számára, hiszen sokan használják, és hasznosítják az internet nyújtotta tartalmakat, információkat. Azonban ezek a lehetőségek általános kérdésekre adnak általános választ. Ezek pedig nem minden esetre alkalmazhatók, sőt az is előfordul, hogy az ügyfelek néha téves következtetésekre jutnak.

A virtuális jogász viszont konkrét esetekre konkrét választ tud adni a jogi problémák egy részében. Ez a konkrét válasz pedig az esetek többségében megoldást jelent az ügyfél számára, ráadásul jelentős költség megtakarítást eredményez, hiszen pl. időt, útiköltséget, parkolójegyet stb. spórolhat meg, valamint otthonról, akár este, vagy hétvégén is elintézheti a jogi problémájának online megoldást lehetővé tevő jelentős részét.

A kisvállalkozók számára pedig a virtuális jogász egy óriási lehetőség, hiszen nem kell folyamatosan ügyvédet foglalkoztatni, mely jelentős kiadást jelentene számukra. A virtuális jogász szolgáltatásainak igénybevételével a felmerülő jogi problémákra, megfizethető áron, szakszerű válaszokat kapnak.

Kérjen árajánlatot a virtuális jogásztól az alábbi ügyekben:

Tanácsadás

Dokumentum átvizsgálása

Jogi tanácsadás kisvállalkozás indításához

Tanácsadás családjogi kérdésekben

Családjogi szerződések szerkesztése

Közös megegyezéses válás

Árajánlat kérése ITT

Online jogi tanácsadás

 

 

Tanácsadás

 

Gyakran előfordul, hogy jogi problémába ütközünk, de nem tudjuk eldönteni, hogy szükségünk van-e ügyvédi segítségre, érdemes-e ezzel a kérdéssel felkeresni egy ügyvédi irodát, vagy e nélkül is megoldható a probléma.

Sok időt és pénzt takarít meg, ha előbb informálódik az adott ügyben, mert bizonyos, hogy a konkrét ügyben, konkrét tanácsadás útján megtalálja a megoldást.

Ehhez pedig nem kell elmenni otthonról! Amikor az ideje engedi online megkeresi a virtuális jogászt, és előre egyeztetett időpontban telefonon, vagy e-mail útján megbeszélik a felmerült jogi problémát.

A jogi tanácsadás ügyvédi munkadíját az eljáró ügyvéd bankszámlájára kell átutalni a kapcsolat felvételét követően.

A kapcsolat felvétele során meg kell adni a számlázáshoz szükséges adatokat. Az ügyvédi számlát postai úton, vagy elektronikus formában kapja meg az ügyfél.

A tanácsadás konkrét lebonyolítására a munkadíjnak az eljáró ügyvéd számlájára történő megérkezését követően kerül sor, melyről az ügyvéd email értesítést küld, és kiállítja a munkadíjról a számlát.

Kérjen árajánlatot a virtuális jogásztól  ITT

Kérjen árajánlatot a virtuális jogásztól az alábbi ügyekben:

Tanácsadás

Dokumentum átvizsgálása

Jogi tanácsadás kisvállalkozás indításához

Tanácsadás családjogi kérdésekben

Családjogi szerződések szerkesztése

Közös megegyezéses válás

Váljunk el egyezséggel, vagy pereskedjünk?

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd (drpamer@gmail.com)

cegalapitashoz-ikon_jpg-ok.jpg

Tisztelt Olvasó!

Szinte mindenki egyetért abban, hogy legjobb, ha a házastársak közös vagyonuk elosztásakor meg tudnak egyezni akár a hányadrészeket illetően, akár a javak konkrét szétosztásakor.
Ezt a bölcs hozzáállást a házaspárok többsége azonban csak addig tartja járható útnak, ameddig mások válnak. Ha már az ő kanapéjukról, bankszámlájukról, lakásukról, nyaralójukról vagy cégükről van szó, nehezebben látják be, hogy a közösen megszerzett vagyont el kell osztani. Pedig ez a leggyorsabb megoldás!

Közös megegyezéssel történő válás esetén az alábbiakban kell megegyezni:

1.    a közös kiskorú gyermek elhelyezése, tartása, esetleg házastársi tartás;
2.    a lakáshasználat;
3.    a közös vagyon megosztása (tehát ingatlanok, ingóságok, pénz stb).

A javak megosztása során az alábbiakra kell figyelni:

Az életközösség ideje alatt, tehát nem csak a házasságkötés napjától szerzett javak egyenlő arányban illetik meg a házastársakat. A javak felbecsülésekor az osztozkodás időpontjában meglévő értéket kell számítani, és nem a beszerzési árat.

Amennyiben az ingatlanok értékében nem tudnak megegyezni, akkor bíróság dönt igazságügyi szakértő bevonásával, aki a lakás piaci forgalmi értékét fogja meghatározni. Persze egyszerűbb megoldás, ha ebben is meg tudnak egyezni.

Ha a volt házastársak egyáltalán nem tudnak egyezségre jutni, akkor bírósághoz fordulnak, de egy-egy per évekig elhúzódhat. Ez idő alatt a felek általában kifáradnak, közben a nagy viharok elcsitulnak, és a volt házastársak egyre inkább hajlanak a kompromisszumra.

Akkor pedig mi értelme évekig pereskedni, rengeteg időt, pénzt ráfordítani, ha a végeredmény ugyanaz, EGYEZSÉG!

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd

(E-mail: drpamer@gmail.com)

 

Út a megegyezéses válás felé!

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd (Szeged) drpamer@gmail.com

 

elado_cegek_uzleti.jpg

 • Minden veszekedéshez 2 fél kell. Mindig dönthet úgy, hogy nem vesz részt
  benne.
 • Bizonyos mértékű feszültség természetes a folyamat során, de nem szükségszerű, hogy ezek harci helyzetet eredményezzenek. Mindenképpen készüljön fel alaposan a nehéz beszélgetésekre.
 • Próbálja magát beleképzelni a partner nézőpontjába. Ha megérti, hogy volt párja mitől fél, mit szeretne elérni, akkor lehetőséget kap arra, hogy megoldást találjon.
 • Figyeljen oda házastársa mondanivalójára és érzelmeire is. Engedje, hogy kifejezze fájdalmát, csalódottságát, sértettségét. (Ebbe az agresszív, tettleges viselkedés természetesen már nem fér bele.) Az érzelmek feldolgozásának kulcsa az, ha szabadon kifejeződhetnek.
 • Figyeljen önmagára is! Lehet, hogy Ön az, aki beásta magát egy bizonyos pozícióba, amelyből nem hajlandó elmozdulni? Maradjon rugalmas! Ha pl. a célja az anyagi biztonság megőrzése, ez csak és kizárólag egy bizonyos vagyontárgy birtoklása révén érhető el, vagy lehet esetleg más javakkal helyettesíteni?
 • Ne a hibást keresse, hanem a megoldást! Nem valószínû, hogy volt párja elismeri a saját hibáit. Ha mégis megtenné, vajon mennyire lenne előrébb?
 • Szervezze meg és készítse elő a beszélgetéseket! Szánjon kellő időt a beszélgetésre, de ne engedje, hogy véget nem érő történetté váljon. Amikor már csak önmagukat ismétlik, akkor ideje lezárni a vitát.
 • Ne kezdeményezzen beszélgetést, ha valamelyikük nyilvánvalóan fáradt, siet valahová, vagy már a beszélgetés elején is ideges. Ezek a párbeszédek alapvetően kettejükre tartoznak. Kerülje el, hogy harmadik személy, főleg a gyermek, fültanúja legyen a vitájuknak.
 • Sokszor a „sajnálom”, vagy az „elismerem, az én hibám” az a varázsszó, amely megnyitja az utat egy megegyezéses válás felé.

Forrás: Válási kézikönyv

A válás után is van élet!

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd (Szeged) drpamer@gmail.com

 jo_hir_ok.jpg

 

 • A válások 85-90% végződik megegyezéssel még a tárgyalás előtt. Sok pár számára megéri inkább a mediációt választani, mint a bíróság döntésében bízni.
 • Egy válás konfliktusszintjét erősen befolyásolja, hogyan került sor a szakításra, illetve hogyan kezeli a következő néhány nap eseményeit. Készüljön fel alaposan!
 • Mielőtt elindítja a válást, gondolja át jól a céljait a válás kimenetelét illetően. Akkor lesz képes jó döntéseket hozni a folyamat során, ha teljesen tiszta a Ön számára, hogy mit miért tesz, hová akar eljutni a házasság felbontása révén, és az egyes lépések hogyan segítik Önt ebben.
 • Cselekedetei legyenek összhangban motivációjával. Ha pl. a gyermek Önnél történő elhelyezése a legfontosabb célja, akkor döntései mind a válás előtt, mind közben legyenek összhangban a gyermek érdekeivel, ne csak az Önével.
 • Szerezzen be időben minden elérhető, releváns információt! Csak úgy hozhat jó döntéseket, ha kellő ismeretekkel rendelkezik. Ne engedje át másnak az irányítást! Ön fog a válás minden következményével együtt élni, nem az ügyvéd, nem a bíró, és nem a szülei.
 • A jövőre koncentráljon! A válás megnyerése – szerintünk – nemcsak a kedvező jogerős ítéletet, hanem legfőképpen a válást követő új élet megnyerését jelenti. Ne ragadjon bele a régi életébe csip-csupp apróságok miatt, amelyek úgysem fognak majd számítani pár év múlva.
 • Nagyon könnyű elveszni a folyamatban és állóháborúvá változtatni egy normálisnak induló válást. Időnként próbáljon meg egyet hátralépni és vizsgálja meg, hogy vajon a cselekedetei összhangban vannak-e még az eredeti céljaival.
 • Egy bontóper nem az igazságszolgáltatásról, a házasság megromlásában hibás fél megbüntetéséről szól, hanem a közös ügyek lezárásáról. Egy tapasztalt bírót nem igazán fognak mélyebben érdekelni az Ön érzései, szenvedései. Jó, ha 5 perce lesz arra, hogy összefoglalja a házasélete körülményeit. Valóban megér Önnek ez az 5 perc annyit, hogy más ember döntésére bízza az életét?
 • A válás nem tart örökké, és akármilyen hihetetlen is, de van boldog élet a válás után is.
  (Forrás: válási kézikönyv.hu)