Virtuális ügyvédi irodában virtuális jogász nyújt online jogi tanácsadást!

virtuális jogász-virtuális ügyvédi iroda

virtuális jogász-virtuális ügyvédi iroda

A válás után is van élet!

dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd (Szeged) drpamer@gmail.com

2015. június 22. - drpamer

 jo_hir_ok.jpg

 

  • A válások 85-90% végződik megegyezéssel még a tárgyalás előtt. Sok pár számára megéri inkább a mediációt választani, mint a bíróság döntésében bízni.
  • Egy válás konfliktusszintjét erősen befolyásolja, hogyan került sor a szakításra, illetve hogyan kezeli a következő néhány nap eseményeit. Készüljön fel alaposan!
  • Mielőtt elindítja a válást, gondolja át jól a céljait a válás kimenetelét illetően. Akkor lesz képes jó döntéseket hozni a folyamat során, ha teljesen tiszta a Ön számára, hogy mit miért tesz, hová akar eljutni a házasság felbontása révén, és az egyes lépések hogyan segítik Önt ebben.
  • Cselekedetei legyenek összhangban motivációjával. Ha pl. a gyermek Önnél történő elhelyezése a legfontosabb célja, akkor döntései mind a válás előtt, mind közben legyenek összhangban a gyermek érdekeivel, ne csak az Önével.
  • Szerezzen be időben minden elérhető, releváns információt! Csak úgy hozhat jó döntéseket, ha kellő ismeretekkel rendelkezik. Ne engedje át másnak az irányítást! Ön fog a válás minden következményével együtt élni, nem az ügyvéd, nem a bíró, és nem a szülei.
  • A jövőre koncentráljon! A válás megnyerése – szerintünk – nemcsak a kedvező jogerős ítéletet, hanem legfőképpen a válást követő új élet megnyerését jelenti. Ne ragadjon bele a régi életébe csip-csupp apróságok miatt, amelyek úgysem fognak majd számítani pár év múlva.
  • Nagyon könnyű elveszni a folyamatban és állóháborúvá változtatni egy normálisnak induló válást. Időnként próbáljon meg egyet hátralépni és vizsgálja meg, hogy vajon a cselekedetei összhangban vannak-e még az eredeti céljaival.
  • Egy bontóper nem az igazságszolgáltatásról, a házasság megromlásában hibás fél megbüntetéséről szól, hanem a közös ügyek lezárásáról. Egy tapasztalt bírót nem igazán fognak mélyebben érdekelni az Ön érzései, szenvedései. Jó, ha 5 perce lesz arra, hogy összefoglalja a házasélete körülményeit. Valóban megér Önnek ez az 5 perc annyit, hogy más ember döntésére bízza az életét?
  • A válás nem tart örökké, és akármilyen hihetetlen is, de van boldog élet a válás után is.
    (Forrás: válási kézikönyv.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://valas-tanacsadas-valasszakerto.blog.hu/api/trackback/id/tr857565816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása